Det bedste i dansk møbeldesign siden 1889

Om os

Velkommen til Bolighuset Ry

Bolighuset Ry er et møbelhus på 3 etager med det bedste inden for dansk design. Hos os får du en hyggelig, hjemlig atmosfære med alle de kendte møbeldesignere samlet under et tag, side om side med nyere designere og brands.  

Du finder os i hjertet af Ry i den smukke, gamle terrakotta-farvede bygning. Her har Bolighuset Ry haft adresse i over 125 år, gennem 4 generationer. Bolighuset Ry blev etableret af snedker Christian Rasmussen, der i 1889 sammen med sin hustru Oline kørte på sin dræsine mod Ry med alle sine ejendele, for at etablere sin drømmeforretning. I dag er det 4. generation, søsterparret Anne Juhl og Mette Juhl Rasmussen som ejer Bolighuset Ry med Tanja Ahlmann som butikschef.

Den private bolig, hvor 3 generationer er opvokset er inddraget til kontor og møbeludstilling – som i dag består af 1.000 kvadratmeter udstilling på 3 etager. Glæden ved det gode, solide håndværk af høj kvalitet er her stadig og gennemsyrer den møbelfilosofi, som er blevet videregivet fra generation til generation. Det er en central og urokkelig del af Bolighuset Rys mentalitet, at møbler skal ses, bruges og tåle tidens gang.

Bygningen emmer af en rolig atmosfære, hvor du kan gå på opdagelse og lade dig inspirere i vores møbelunivers. Vores dygtige møbelsælgere har alle mange års erfaring i branchen, og deres møbelkendskab er stort. Vi er stolte af at forhandle designs fra bl.a. Carl Hansen & Søn, Erik Jørgensen, Fredericia Furniture, Fritz Hansen, Getama, Hay, Le Klint, Louis Poulsen, Montana, Naver, Søren Lund og mange flere. Udstillingen gemmer på designs fra både kendte arkitekter som: Børge Mogensen, Poul Kjærholm, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, Poul Henningsen og Finn Juhl og nyere navne, såsom: Jaime Hayon, GamFratesi, Hee Welling, ARDE og Anderssen & Voll.

Vi holder flere gange om året arrangementer, hvor vi ønsker at bringe dig tættere på designet og give dig et glimt af, hvordan designklassikerne er blevet til, vise dig nyheder og præsentere nye designere i branchen. Vi har blandt andet hyldet Hans J. Wegner med Danmarks største udstilling af Wegners stole, skabt en udstilling med eksemplarer af Bo Bedre magasiner fra 1960 og frem til 2009, afholdt foredrag med Børge Mogensens søn, Hans J. Wegners datter og Knud-Erik Hansen, direktør hos Carl Hansen & Søn for blot at nævne få.

Har du lyst til at deltage i vores kommende arrangementer, finder du dem her. Du er også velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev og få invitationen direkte i din indbakke.

Vi glæder os til dit besøg i Ry.