Guide til 7 smukke sengelamper

SÅDAN FINDER DU LAMPEN TIL SOVEVÆRELSET

I gennemsnit bruger vi ca. en tredjedel af vores levetid i sengen, hvis man antager, at vi får omkring 6-8 timers søvn. Men for mange danskere bruges soveværelset til meget mere end at sove i. Vi bruger soveværelset til at gøre os klar om morgenen, til afslapning efter arbejde og ikke mindst til at læse en god bog eller se fjernsyn. Derfor har soveværelset mange funktioner, hvilket stiller krav til dit valg af belysning og hvordan du indretter med lamper i dit soveværelse.

Soveværelsets indretning og belysning har stor betydning for vores søvn og velvære. Indret derfor med omtanke, da det rette valg af soveværelseslamper kan gøre hele forskellen. Med de rette sengelamper og soveværelseslamper får du et soveværelse, som er funktionelt, behageligt, dækker dine behov samtidig med at det er harmonisk og giver en afslappet stemning.

GUIDE TIL BELYSNING I SOVEVÆRELSET

Læs med og få råd til, hvordan du finder den rette lampe til soveværelset, hvordan du indretter med lamper i dit soveværelse og hvad du skal have for øje, da lys ikke blot er lys. Vi anbefaler, at du i soveværelset integrerer 3 former for belysning:

  1. Funktionel grundbelysning

Dit soveværelse har mange funktioner og derfor er det vigtigt at anskaffe en god grundbelysning i soveværelset i form af et godt, generelt lys, som ikke blænder. Dvs. du skal undgå uafskærmede lyskilder.

  1. Koncentreret belysning

Retningsbestemt belysning gør din hverdag nemmere. Placer lyset der, hvor du har brug for det. Det kan være over et spejl, ved din garderobe eller ved sminkebordet.

  1. Stemningsgivende belysning

Et blødt og behageligt lys er uundværligt i soveværelset. Mennesket er indrettet således, at vi skal sove, når der er mørkt. Derfor er det vigtigt, at du mindsker skarpt lys omkring dig, når du er på vej i seng. Brug derfor en pendel, væglampe eller bordlampe ved dit natbord, som overgang mellem lys og mørke. Og stadig giver dig mulighed for at koble af og læse i en god bog inden du sover. Stemningsgivende og dekorativ belysning er samtidig det, som giver rummet helhed og harmoni.

Kunsten er nu at indrette med belysning, som afspejler din personlighed og giver det optimale samspil mellem funktionel belysning, koncentreret belysning og stemningsgivende belysning. Vi har fundet 7 gode bud på sengelamper, som er dekorative, funktionelle og er med til at skabe et personligt, hyggeligt soveværelse.

SMUKKE VÆGLAMPER TIL SOVEVÆRELSET

BL5 væglampe

Den elegante væglampe fra Gubi vil være et smukt valg ved siden af din seng. Dens fleksible arm gør, at det koncentrerede, men bløde lys kan justeres alt efter dit behov i soveværelset. Har du eksempelvis en elevationsseng er en væglampe med arm det bedste bud til dig. Vælg en væglampe med lang arm, som kan trækkes ud, når sengen køres op. På den måde kan du flytte lyset sammen med dig. Bestlite lampeserien er også et godt valg til dig, der gerne vil indrette med detaljer, hvor du kan vælge mellem farverne: messing, krom, sort og hvid.

BL5 væglamper fra Gubi, findes i flere farver. For at se dem alle klik her.

AJ væglampe

Arne Jacobsens populære AJ lampeserie fra Louis Poulsen er stilren og grafisk. Du kan få den i smukke farvevarianter, som kan bryde dine hvide vægge og skaber harmoni i rummet. Skærmens karakteristiske design udsender et varmt retningsbestemt lys, som kan justeres via lampens vipbare hoved. En smuk designklassiker og aktuel væglampe til soveværelset.

AJ væglampe fra Louis Poulsen findes i flere forskellige farver. For at se dem alle klik her.

NJP væglampe

Denne minimalistiske og funktionelle væglampe er det perfekte valg til dig med elevationsseng, hvis du vælger varianten med arm. Lampens fleksible arm og justerbare hoved kan tilpasses enhver position. Med lampens timer- og dæmpefunktioner kan lyset også tilpasses dit behov – og sikrer en god nats søvn uden forstyrrelser fra lampelysets skær.

NJP væglampe fra Louis Poulsen findes i tre forskellige farver. For at se dem alle klik her.

EN BORDLAMPE TIL NATBORDET

VP3 bordlamper

Hvis du vil bringe lidt farve ind i dit soveværelse, er Verner Pantons Flowerpot bordlampe den perfekte løsning, da lampen fås i utallige farver. Med lampeskærmens design bliver der udsendt et behageligt nedadgående lys, som ikke blænder, hvilket gør den ideel som sengelampe.

VP3 bordlampe fra &tradition findes i mange forskellige farver. For at se dem alle klik her.

Model 375 bordlampe

LE KLINT har genfortolket Esbens Klints skærmdesign, hvilket har resulteret i denne smukke bordlampe. Lampen udseender et diffust og behageligt lys igennem den lukkede skærm, som gør, at du ikke bliver blændet. Fordelen ved en dekorativ bordlampe i soveværelset er, at de pynter og spreder hygge i rummet. Derover kan du nemt flytte bordlampen fra natbordet til reolen, hvis du ønsker forandring.

Model 375 fra LE KLINT fås i to størrelser, hvor skærmene enten fås i papir eller plast. For at se dem klik her.

ET MODERNE INDSPARK TIL BELYSNING I SOVEVÆRELSET

Carronade pendel

Vi ser flere moderne, kreative indretningsløsninger, hvor pendlen har fået rollen som sengelampe. En smuk nytænkende måde at få funktionalitet og personlighed til at gå op i en højere enhed. Placer Carronade pendlen fra LE KLINT ved hvert natbord og påfør LE KLINTS nye Cord Adjuster, som er et nemt værktøj til at justere ledningens længde og lampens højde. Carronade lampens effektfulde spotlys er perfekt som brug af læselampe og med dens bevægelige lampehoved, kan lyskilden justeres efter behov.

Carronade fra LE KLINT. Klik her for at se lampen.

ØNSKER DU HJÆLP TIL INDRETNING?

Besøg os i Ry og fortæl os om dine behov for belysning og se vores store udvalg af pendler, bordlamper, væglamper og gulvlamper.

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål til nogle af lamperne, kan du kontakte os via mail eller på telefon 86 89 10 66. Du er selvfølgelig også velkommen til at komme forbi butikken i Ry. For at se vores adresse og åbningstider klik her.

Sammen skaber vi dit drømmehjem

FÅ HJÆLP TIL DIN INDRETNING

Har du mistet overblikket over din indretning, skal du flytte eller trænger du blot til et par friske øjne på din indretning? Hos Bolighuset tilbyder vi at afholde et personligt møde med dig, om indretning af din bolig. Her kan du få et vis...

Få hjælp til indretning

BOOK ET PERSONLIGT MØDE
Har du mistet overblikket over din indretning? Skal du flytte? Eller mangler du sparring og inspiration til at knække koden i din indretning? Få råd, hjælp og vejledning af vores indretningsarkitekt. Vi tilbyder indretningshjælp til private og erhverv.
Gry Dinesen — Indretningsarkitekt og sælger
Vi har altid følt os i trygge hænder hos Bolighuset Ry. Vi har fået en god og kyndig vejledning af medarbejderne og møbler til konkurrencedygtige priser. Alt i alt er vi meget glade for at komme i Bolighuset Ry – og vi har ved flere lejligheder anbefalet venner, familie og kolleger at lægge vejen forbi.
Helle, Skanderborg
Jeg kører gerne til Ry for at få lige den tand bedre oplevelse. Jeg har tidligere købt en reol, som jeg fik leveret og monteret. Det var en super god oplevelse. Det var et meget flot arbejde, montøren lavede og det gik overraskende hurtigt - og så var han meget venlig.
Helle, Silkeborg
Bolighuset Ry står for mig som garant for kvalitet og kundeservice i topklasse – og endda til meget konkurrencedygtige priser. Jeg købte stole med levering i København. Lige fra bestilling til levering fik jeg en kyndig og imødekommende vejledning. Det er ikke sidste gang, jeg handler hos Bolighuset Ry.
Frands, København
Vi besøgte Bolighuset Ry i forbindelse med et arrangement, hvor flere leverandører var tilstede. Selve butikken er flot indrettet og inspirerende. Vi var helt forundrede over butikkens størrelse – udefra ser den ret lille ud, men når man træder ind, er man pludselig i et stort mekka af flotte møbler og boligtilbehør.
Karin og Jesper, Herning
Fra det øjeblik man træder ind ad døren hos Bolighuset Ry, favnes man af en helt særlig atmosfære. Man er omgivet af spændende boligtilbehør, et stort og flot udvalg af kvalitetsmøbler og samtidig bliver man imødekommet af et serviceminded personale.
Jette og Bo, Grenaa