Guide

Læder

Læder er et levende materiale, der reagerer på de omgivelser, det står i, så med den rette pleje og vedligeholdelse, kan du have glæde af dine lædermøbler i rigtig mange år fremover. Men som med alt andet kræver det regelmæssig rengøring og udbedring af småskader, lige så snart de bliver opdaget.

Det er vigtigt, at du følger pleje- og vedligeholdelsesanvisningen fra den leverandør, dit produkt er fra. Du finder vedligeholdelsesguide på leverandørernes hjemmeside. Vi har samlet et udvalg til dig her: Fredericia Furniture, Fritz Hansen, Carl Hansen & Søn, dk3, Montana Furniture, Louis Poulsen, Naver Collection, PP Møbler og Søren Lund Møbler.

Almindelig rengøring

Til den almindelige daglige rengøring anbefales støvsugning med en blød børste eller aftørring med en ren, blød klud. Ved lettere tilsmudsning aftørres hele overfladen med en ren blød klud, hårdt opvredet i demineraliseret eller varmlunkent, kogt vand, da læder ikke kan tåle kalk.

Grundigere rengøring

Til den grundigerer rengøring anbefaler vi en opløsning af kogt vand og milde, naturlige sæbespåner af god kvalite. Brug 1/4 dl rene sæbespåner til 1 l demineraliseret vand eller varmlunkent, kogt vand, da læder ikke kan tåle kalk. Pisk sæbevandet, til det skummer og anvend derefter kun skummet. Påfør skummet over hele møblet, med en ren blød klud, uden at gennemvæde læderet. Fjern straks alt overskydende sæbeskum og efter­poler hele overfladen med en blød bomuldsklud, for at skjolder undgås.

Læderet kan også vedligeholdes med Guardian Læderplejesæt, som indeholder alt, hvad der skal bruges til vedligeholdelse af anilin, semianilin samt dækfarvet læder. Læderplejesættet hjælper med at bevare læderets naturlige egenskaber og udseende. Ved regelmæssig pleje med Guardian Læderrens og Guardian Lædercreme reduceres risikoen for udtørring, ridser og falmning betydeligt.

Generelle råd til pleje af læder

  • Placer aldrig lædermøbler i direkte sollys eller op ad en radiator, da farven kan falme og læderet kan udtørre.
  • Undgå skarpe genstande.
  • Pletrensning er ikke tilrådelig.
  • Undgå brug af rengøringsmidler såsom opløsningsmidler og sulfonerede vaskemidler.

 

Opdateret marts 2020 – for nyere opdateringer se producentens hjemmeside eller vejledning, som følger med produktet.

Skal vi levere dine møbler?

FRA VORES DØR TIL DIN
Vi tilbyder både leverings- og monteringsløsninger. Vores egne chauffører og montører har hænderne skruet godt på. Ønsker du, at vi leverer dine møbler, kan du tilkøbe montering. Få dit møbel samlet, hængt op og placeret inden vi tager af sted – og vi tager naturligvis emballagen med os igen.
Henrik Kaas — Sælger
Vi har altid følt os i trygge hænder hos Bolighuset Ry. Vi har fået en god og kyndig vejledning af medarbejderne og møbler til konkurrencedygtige priser. Alt i alt er vi meget glade for at komme i Bolighuset Ry – og vi har ved flere lejligheder anbefalet venner, familie og kolleger at lægge vejen forbi.
Helle, Skanderborg
Jeg kører gerne til Ry for at få lige den tand bedre oplevelse. Jeg har tidligere købt en reol, som jeg fik leveret og monteret. Det var en super god oplevelse. Det var et meget flot arbejde, montøren lavede og det gik overraskende hurtigt - og så var han meget venlig.
Helle, Silkeborg
Bolighuset Ry står for mig som garant for kvalitet og kundeservice i topklasse – og endda til meget konkurrencedygtige priser. Jeg købte stole med levering i København. Lige fra bestilling til levering fik jeg en kyndig og imødekommende vejledning. Det er ikke sidste gang, jeg handler hos Bolighuset Ry.
Frands, København
Vi besøgte Bolighuset Ry i forbindelse med et arrangement, hvor flere leverandører var tilstede. Selve butikken er flot indrettet og inspirerende. Vi var helt forundrede over butikkens størrelse – udefra ser den ret lille ud, men når man træder ind, er man pludselig i et stort mekka af flotte møbler og boligtilbehør.
Karin og Jesper, Herning
Fra det øjeblik man træder ind ad døren hos Bolighuset Ry, favnes man af en helt særlig atmosfære. Man er omgivet af spændende boligtilbehør, et stort og flot udvalg af kvalitetsmøbler og samtidig bliver man imødekommet af et serviceminded personale.
Jette og Bo, Grenaa