Guide

Marmor

Marmor er en bjergart sammensat af krystalliseret kalksten. Dannelsesprocessen tager millioner af år, og forårsages af særlige temperatur-, tryk- og friktionsmæssige forhold. Da marmor er et naturmateriale, er hver eneste marmor bordplade 100% unik med sin helt egen struktur og forskellige karakteristika som f.eks. vandmærker, skygger, åretegninger, mv. Disse er en naturlig del af marmorpladen, og betragtes ikke som værende fejl i produktet.

Det er vigtigt, at du følger pleje- og vedligeholdelsesanvisningen fra den leverandør, dit produkt er fra. Du finder vedligeholdelsesguide på leverandørernes hjemmeside. Vi har samlet et udvalg til dig her: Fredericia Furniture, Fritz Hansen, Carl Hansen & Søn, dk3, Montana Furniture, Louis Poulsen, Naver Collection, PP Møbler og Søren Lund Møbler.

Marmor

Helt overordnet findes der to typer marmor overfladebehandlinger; matpoleret og blankpoleret marmor. Matpoleret marmor går igennem en slibning, der giver et mat udseende og en glat overflade, der ikke skinner så meget som det blankpolerede marmor.

Hvad kan beskadige marmor?

Alle former for syrer, som f.eks. eddike, citronsaft, sodavand og juice beskadiger marmor. Derfor bør f.eks. eddike og andre sure opløsninger aldrig anvendes på marmor. Generelt bør alle former for væsker tørres op omgående, da disse kan trænge igennem selv behandlede marmorplader og forvolde misfarvninger og permanente mærker. Dette gælder ikke kun farvede væsker. Selv ganske almindeligt vand indeholder mineraler, som kan efterlade spor i marmorpladen, hvis det ikke tørres op med det samme.

Undgå at stille fugtafgivende dekorationsgenstande direkte på marmor bordpladen. Montér eventuelt filt-puder under genstandene. Undgå desuden at placere dekorationsgenstande på samme sted igennem længere tid, da dette kan medføre misfarvninger på marmorpladen.

Undgå at placere hårde og skarpe genstande direkte på marmor bordpladen og at trække objekter hen over bordpladens overflade.

Undgå at stille varme genstande direkte på marmor bordpladen, da varmen kan efterlade mærker og pletter samt fjerne eventuel overfladebehandling.

Den daglige pleje

Anvend en fugtig klud uden rengøringsmiddel eller sulfo, da dette kan misfarve eller ødelægge overfladen. Der kan eventuelt anvendes en opløsning af ph-neutralt sæbevand. Tør altid efter med en tør klud for at fjerne overskydende fugt fra overfladen. Vi gør opmærksom på, at vand og sæbe kan give striber, og at for meget sæbe kan danne en hinde, som kan gøre overfladen glansløs og svær at holde.

Grundigere vedligeholdelse

De fleste marmorborde bliver leveret med en grund overfladebehandling, en såkaldt stone-sealer. Vi anbefaler at give bordpladen en stone-sealer behandling cirka én gang hvert andet år. Vi gør dog opmærksom på, at brugen af stone-sealer ikke er nogen garanti for, at marmorpladen ikke absorberer diverse væsker. Er uheld ude, anbefaler vi at tage kontakt til en marmor-ekspert.

Opdateret marts 2020 – for nyere opdateringer se producentens hjemmeside eller vejledning, som følger med produktet.

Skal vi levere dine møbler?

FRA VORES DØR TIL DIN
Vi tilbyder både leverings- og monteringsløsninger. Vores egne chauffører og montører har hænderne skruet godt på. Ønsker du, at vi leverer dine møbler, kan du tilkøbe montering. Få dit møbel samlet, hængt op og placeret inden vi tager af sted – og vi tager naturligvis emballagen med os igen.
Henrik Kaas — Sælger
Vi har altid følt os i trygge hænder hos Bolighuset Ry. Vi har fået en god og kyndig vejledning af medarbejderne og møbler til konkurrencedygtige priser. Alt i alt er vi meget glade for at komme i Bolighuset Ry – og vi har ved flere lejligheder anbefalet venner, familie og kolleger at lægge vejen forbi.
Helle, Skanderborg
Jeg kører gerne til Ry for at få lige den tand bedre oplevelse. Jeg har tidligere købt en reol, som jeg fik leveret og monteret. Det var en super god oplevelse. Det var et meget flot arbejde, montøren lavede og det gik overraskende hurtigt - og så var han meget venlig.
Helle, Silkeborg
Bolighuset Ry står for mig som garant for kvalitet og kundeservice i topklasse – og endda til meget konkurrencedygtige priser. Jeg købte stole med levering i København. Lige fra bestilling til levering fik jeg en kyndig og imødekommende vejledning. Det er ikke sidste gang, jeg handler hos Bolighuset Ry.
Frands, København
Vi besøgte Bolighuset Ry i forbindelse med et arrangement, hvor flere leverandører var tilstede. Selve butikken er flot indrettet og inspirerende. Vi var helt forundrede over butikkens størrelse – udefra ser den ret lille ud, men når man træder ind, er man pludselig i et stort mekka af flotte møbler og boligtilbehør.
Karin og Jesper, Herning
Fra det øjeblik man træder ind ad døren hos Bolighuset Ry, favnes man af en helt særlig atmosfære. Man er omgivet af spændende boligtilbehør, et stort og flot udvalg af kvalitetsmøbler og samtidig bliver man imødekommet af et serviceminded personale.
Jette og Bo, Grenaa