Guide

Møbelstof

Forlæng dine møblers levetid ved at pleje og vedligehold dem bedst muligt. Det er ikke kun møbler af træ, laminat eller læder, som skal plejes. Polstret møbler har i den grad også brug for en kærlig hånd. Jævnlig rengøring og rensning er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. Støv og snavs kan ændre farver og fremme slid. Det medvirker til et dårligt indeklima og forringer også de brandhæmmende egenskaber.

Det er vigtigt, at du følger pleje- og vedligeholdelsesanvisningen fra den leverandør, dit produkt er fra. Du finder vedligeholdelsesguide på leverandørernes hjemmeside. Vi har samlet et udvalg til dig her: Fredericia Furniture, Fritz Hansen, Carl Hansen & Søn, dk3, Montana Furniture, Louis Poulsen, Naver Collection, PP Møbler og Søren Lund Møbler.

Almindelig rengøring

Støvsuges ofte (evt. ved halv kraft), helst hver uge.
Møbelstoffer af polyuretan aftørres med tør eller fugtig klud. Kan også støvsuges med blød børste.

Pletfjerning
Man opnår det bedste resultat, hvis man bearbejder pletten omgående. Pletter fra tyktflydende eller faste stoffer, skrabes mest muligt op med en sløv kniv eller spartel før videre behandling. En indtørret plet kan støvsuges for løse partikler før den bearbejdes videre.
Hvis det drejer sig om spildte væsker, suges væsken op med en absorberende ren serviet eller klud før den bearbejdes videre. Pletter som ikke er fedtholdige, fjernes i første omgang ved skånsom dupning med en ren fnugfri klud eller svamp opvredet i rent varmt vand. Pletten bearbejdes fra yderkant og ind mod midten med rene, fnugfri klude. Fedtholdige pletter kan fjernes med hertil egnede pletfjerningsprodukter.

Fælles for alle pletfjerningsprodukter er, at de altid skal afprøves på et ”usynligt” sted før de anvendes.

Møbelstoffet skal tørre helt inden brug. For at undgå skjolder på mikrofibre, anbefales det at tørre betrækket med en føntørrer.
Det skal dog bemærkes, at mange pletter kræver en speciel behandling og teknik. Det anbefales derfor altid at kontakte en professionel møbelrensnings virksomhed inden pletfjerning iværksættes. For at sikre en godt resultat, og især ved større pletter, anbefaler vi at man kontakter virksomheden CarpetCare (www.carpetcare.dk).

Det er vigtigt man oplyser om man evt. har påbegyndt en behandling.

Afsmitning fra mørke jeans kan forekomme. Det skyldes megen overskudsfarve i jeans. Afsmitningen kan desværre ikke altid fjernes ved vask eller rens. Er afsmitningen sket på polyurethan varer, kan man forsøge med viskelæder. Advarsel – der må ikke gnides hårdt på stoffet, da der således kan fremkomme hvidslidning eller beskadigelse af evt. luv. Vær forsigtig med brug af opløsningsmidler idet disse kan opløse underliggende polstermaterialer.

Anvend aldrig ufortyndede rensemidler, ej heller blegemiddel, ammoniak og sæbe beregnet til hårde overflader.

Rensning og imprægnering
Generelt gælder det, at møbler med normal erhvervsmæssig brug bør renses 2–3 gange årligt. Møbler i private hjem knap så hyppigt.
Tekstiler af bomuld er ofte imprægneret. Imprægneringen er dog ikke permanent, den slides af i brug og ved rengøring, hvorfor det anbefales at genimprægnere efter rens. Vi anbefaler ikke imprægnering af uldne møbelstoffer, da uld i sig selv er ret mudsafvisende. Imprægnering af tekstiler fremstillet af 100% Trevira CS skal undgås, da imprægneringen forringer den permanente flammesikring.
Aktiv og regelmæssig vedligeholdelse fjerner snavs før det aflejres i møbelstoffet og beskadiger fibrene.

Korrekt vedligeholdelse og regelmæssig rensning kan faktisk forlænge møblets levetid væsenligt og reducere renoveringsomkostninger, udskiftninger og bortskaffelse.

For at sikre et godt renseteknisk resultat, anbefaler vi at man kontakter virksomheden CarpetCare (www.carpetcare.dk)
CarpetCare anvender carboneringsmetoden/rens med kulsyre, således brugen af sæbe undgåes. CarpetCare er også behjælpelig med at udarbejde en vedligeholdelsesplan, der sikrer at møbelstofferne vedligeholdes korrekt og at der derfor samtidig opnås et godt indeklima og maksimal levetid på møblerne.
Aftagelige betræk
Aftagelige betræk fremstillet af Trevira CS kan maskinvaskes ved max. 40/60ºC. Desuden er det muligt at vaske bestemte bomuldstekstiler samt microfiber tekstiler. Nærmere information vedr. temperatur samt krymp fremgår af vores prøvemateriale og www.kvadrat.dk

Anvend vaskemiddel beregnet for farvede tekstiler og følg doseringen. Vask med vrangen udad, og fyld kun maskinen halvt. Centrifugér med nedsat hastighed. Betrækkene skal hængetørre, men bør monteres i let fugtig stand for at lette processen.

Er det tale om meget store betræk, anbefaler vi at man kontakter virksomheden Carpet Care (www.carpetcare.dk).

Aftagelige betræk fremstilet af uld kan ikke vaskes, men skal kemisk renses.

Det er ikke alle hyndebetræk med lynlås som er beregnet til at tage af. Spørg møbelproducenten.

Opdateret marts 2020 – for nyere opdateringer se producentens hjemmeside eller vejledning, som følger med produktet.

Skal vi levere dine møbler?

FRA VORES DØR TIL DIN
Vi tilbyder både leverings- og monteringsløsninger. Vores egne chauffører og montører har hænderne skruet godt på. Ønsker du, at vi leverer dine møbler, kan du tilkøbe montering. Få dit møbel samlet, hængt op og placeret inden vi tager af sted – og vi tager naturligvis emballagen med os igen.
Henrik Kaas — Sælger
Vi har altid følt os i trygge hænder hos Bolighuset Ry. Vi har fået en god og kyndig vejledning af medarbejderne og møbler til konkurrencedygtige priser. Alt i alt er vi meget glade for at komme i Bolighuset Ry – og vi har ved flere lejligheder anbefalet venner, familie og kolleger at lægge vejen forbi.
Helle, Skanderborg
Jeg kører gerne til Ry for at få lige den tand bedre oplevelse. Jeg har tidligere købt en reol, som jeg fik leveret og monteret. Det var en super god oplevelse. Det var et meget flot arbejde, montøren lavede og det gik overraskende hurtigt - og så var han meget venlig.
Helle, Silkeborg
Bolighuset Ry står for mig som garant for kvalitet og kundeservice i topklasse – og endda til meget konkurrencedygtige priser. Jeg købte stole med levering i København. Lige fra bestilling til levering fik jeg en kyndig og imødekommende vejledning. Det er ikke sidste gang, jeg handler hos Bolighuset Ry.
Frands, København
Vi besøgte Bolighuset Ry i forbindelse med et arrangement, hvor flere leverandører var tilstede. Selve butikken er flot indrettet og inspirerende. Vi var helt forundrede over butikkens størrelse – udefra ser den ret lille ud, men når man træder ind, er man pludselig i et stort mekka af flotte møbler og boligtilbehør.
Karin og Jesper, Herning
Fra det øjeblik man træder ind ad døren hos Bolighuset Ry, favnes man af en helt særlig atmosfære. Man er omgivet af spændende boligtilbehør, et stort og flot udvalg af kvalitetsmøbler og samtidig bliver man imødekommet af et serviceminded personale.
Jette og Bo, Grenaa