Guide

Oliebehandling

Træ er et levende materiale, derfor skal det håndteres og behandles rigtigt. Til den daglige rengøring af olieret træ, anbefales det at aftørre overfladen med en fugtig klud med omgående eftertørring af en tør klud.

Det er vigtigt, at du følger pleje- og vedligeholdelsesanvisningen fra den leverandør, dit produkt er fra. Du finder vedligeholdelsesguide på leverandørernes hjemmeside. Vi har samlet et udvalg til dig her: Fredericia Furniture, Fritz Hansen, Carl Hansen & Søn, dk3, Montana Furniture, Louis Poulsen, Naver Collection, PP Møbler og Søren Lund Møbler.

Oliebehandling

Til selve vedligeholdelse af en olieret overflade anbefaler vi Guardian Ædeltræsolie til hårde træsoter som bøg, ask, eg, teak, merbau og lignende. Guardian Hvidpigmenteret Olie kan også bruges til allerede i forvejen hvid pigmenteret olieret træ eller hvis der er et ønske om et hvid pigmenteret udseende.

Rengør altid overfladen inden oliebehandlingen påbegyndes. Her må der aldrig bruges opvaskemiddel.

Træet skal eftertørre i 12 timer efter rengøring, inden behandling med Guardian Ædeltræsolie eller Hvidpigmenteret Olie påbegyndes.

Hvis pladen er småridset, kan overfladen pudses med sandpapir korn 240.

Til fordeling af olien anvendes en hvid fnugfri klud. Olien påføres kluden og behandl derefter overfladen. Olien fordeles i et jævnt, fyldigt lag og skal efterfølgende bruge 3-5 minutter til at trække ned i træet. Tør derefter alt overskydende olie væk og eftertør/poler med en helt ren og tør klud.

Behandlingen gentages 2-3 gange årligt eller efter behov.

 

For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt at tage følgende forholdsregler:

  • Hæld aldrig olien ud på selve møblet – hæld det altid på kluden og påføre det derefter på træoverfladen.
  • Brug aldrig ståluld.
  • Undgå at afvaske olierede overflader i de 2 første uger efter levering, da den biologiske olie, der er i træet, skal gennemhærde. Behandl først træoverfladen for første gang ca. 4 uger efter modtagelse.

! ADVARSEL: Vær opmærksom på at oliekluden kan selvantænde ved forkert opbevaring. 

Destruer oliekluden ved at skylle den op i koldt vand eller opbevar den i lufttæt metal- eller glasbeholder.

Når Ædeltræsolie eller Hvidpigmenteret olie fra Guardian er opbrugt, kan nye plejesæt købes hos Bolighuset.

Hvis De er i tvivl om behandling eller møblet får en større skade, kan De rette henvendelse Bolighuset.

Opdateret marts 2020 – for nyere opdateringer se producentens hjemmeside eller vejledning, som følger med produktet.

Skal vi levere dine møbler?

FRA VORES DØR TIL DIN
Vi tilbyder både leverings- og monteringsløsninger. Vores egne chauffører og montører har hænderne skruet godt på. Ønsker du, at vi leverer dine møbler, kan du tilkøbe montering. Få dit møbel samlet, hængt op og placeret inden vi tager af sted – og vi tager naturligvis emballagen med os igen.
Henrik Kaas — Sælger
Vi har altid følt os i trygge hænder hos Bolighuset Ry. Vi har fået en god og kyndig vejledning af medarbejderne og møbler til konkurrencedygtige priser. Alt i alt er vi meget glade for at komme i Bolighuset Ry – og vi har ved flere lejligheder anbefalet venner, familie og kolleger at lægge vejen forbi.
Helle, Skanderborg
Jeg kører gerne til Ry for at få lige den tand bedre oplevelse. Jeg har tidligere købt en reol, som jeg fik leveret og monteret. Det var en super god oplevelse. Det var et meget flot arbejde, montøren lavede og det gik overraskende hurtigt - og så var han meget venlig.
Helle, Silkeborg
Bolighuset Ry står for mig som garant for kvalitet og kundeservice i topklasse – og endda til meget konkurrencedygtige priser. Jeg købte stole med levering i København. Lige fra bestilling til levering fik jeg en kyndig og imødekommende vejledning. Det er ikke sidste gang, jeg handler hos Bolighuset Ry.
Frands, København
Vi besøgte Bolighuset Ry i forbindelse med et arrangement, hvor flere leverandører var tilstede. Selve butikken er flot indrettet og inspirerende. Vi var helt forundrede over butikkens størrelse – udefra ser den ret lille ud, men når man træder ind, er man pludselig i et stort mekka af flotte møbler og boligtilbehør.
Karin og Jesper, Herning
Fra det øjeblik man træder ind ad døren hos Bolighuset Ry, favnes man af en helt særlig atmosfære. Man er omgivet af spændende boligtilbehør, et stort og flot udvalg af kvalitetsmøbler og samtidig bliver man imødekommet af et serviceminded personale.
Jette og Bo, Grenaa